"Les Dones no som fregones"

Aquest lema resumeix els esforços, la bona feina i les ganes de passar-s’ho bé de moltes dones dels barris de Can Calders i La Salut. O el que és el mateix: aquest va ser el nom de la comparsa amb que l’Espai de Dones, grup de dones dels barris que es reuneixen setmanalment a l’Oficina de Fem Barri, va participar aquest passat dissabte en la rua de Carnestoltes municipal... a on fins i tot van acabar guanyant un premi!


Com hem comentat en diverses ocasions, aquest grup de dones cada cop més nombrós és especialment actiu, i està constantment ideant i promovent noves activitats. En el cas del Carnestoltes, després de plantejar la seva participació a principis del gener, l’Espai de Dones es va posar ràpidament mans a l’obra. Durant gairebé quatre setmanes les seves integrants han hagut de trobar forats en la seva agenda per reunir-se a l’Oficina de cara a plantejar el tema amb que participarien a la rua, elaborar i cosir les disfresses, i assajar la coreografia del ball de la comparsa, entre d'altres.


Dit i fet: més reivindicatives que mai, les dones van triar l’eslògan ‘Les Dones no som fregones i es van currar unes disfresses enormes de fregadores. D’aquesta guisa, i acompanyades per una divertida minyona que tirava d’un carret ple de productes de la neteja, el dissabte a la tarda les nostres fregones particulars van recórrer els carrers de Sant Feliu a ritme de salsa. Van ser més de 3 hores ballant, gaudint plenament de la festa i, de retruc, enviant un missatge punyent per als ‘bons entenedors’.


L’apoteosi final va venir en acabar el recorregut pel poble, quan les fregadores de Can Calders i La Salut van pujar a l’escenari muntat a la Plaça de la Vila per defensar la seva coreografia. Allà l’Espai de Dones va acabar de donar-ho tot, fet que sumat a l’originalitat, simpatia i animació de la comparsa va tenir la seva recompensa. El jurat del concurs de comparses va premiar a aquest grup de dones, que hi participava per primer cop, amb una menció honorífica!


És d’imaginar la disbauxa i la il•lusió que les dones han mostrat davant aquest reconeixement festiu i moral a la seva feina. Bé, el reconeixement i el xec de 100 euros amb que està dotada la menció, quantitat que ja han comentat a Fem Barri que empraran per continuar desenvolupant activitats per fomentar la participació de les dones dels barris de Can Calders i La Salut.

Entre tots i totes fem gresca, fem feines de la llar i Fem Barri!

Comentaris

Lidia1492 ha dit…
molt bones disfreses ;)
estic totalment d'acord amb el lema.
Felicitats pel premi!!
Anonymous ha dit…
No pude asistir al desfile, ¿podéis subir al canal los videos de las comparsas del barrio?