El nou Pla d'Ocupació: Promoció de l'Autonomia Personal

Els habituals del bloc segurament recordareu que fa uns dies ens vam fer ressó de l’inici del Taller d’Ocupació de Manteniment d'Edificis. Com us avançàvem, a més d’aquest Taller i gràcies al programa Treball als Barris hem aconseguit articular un Pla d’Ocupació de Promoció de l’Autonomia Personal, mitjançant el qual 6 auxiliars de la llar dels barris i 1 coordinadora a l’atur s'han incorporat al món laboral.

Darrera del concepte ‘promoció de l’autonomia personal’ trobem 6 persones amb una tasca tan fàcil d’entendre com difícil d’atendre: ajudar a la llar i donar serveis de manteniment a aquells veïns i veïnes que, per diverses circumstàncies, no els poden fer per ells mateixos. Però més enllà del desenvolupament de tasques concretes aquest Pla d’Ocupació, en la seva doble vessant laboral i formativa, també pretén millorar alhora la capacitació professional de les seves integrants. Carme Parent, cap de Serveis Socials, Salut Pública i Gent Gran de l’Ajuntament i responsable del Pla d’Ocupació, ens dóna les claus dels seus objectius.No és el primer cop que els barris de Can Calders i La salut gaudeixen dels serveis prestats per unes auxiliars de la llar. Ja l’any passat, i articulat igualment mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Treball als Barris, fins a 87 veïns i veïnes en edat avançada es van beneficiar de la feina desenvolupada per auxiliars de la llar que provenien de l’atur. Ens consta que no només aquests veïns van quedar encantats amb l’experiència, sinó que les pròpies auxiliars de la llar la van trobar d’alló més satisfactòria. Recuperem en aquest sentit les declaracions que va fer per al número 6 de la revista Fem Barri una de les participants del Pla del 2009, i veïna del barri de la Salut, María Antonia Labrador.


"No exagero si dic que aquesta experiència m'ha canviat la vida. He conegut persones maques, lluitadores, que encara em truquen per saber com em va. Trobo a faltar més plans així, no per als aturats, sinó per a les persones a qui s'ajuden amb aquestes tasques. Posteriorment, he trobat feina".Esperem fer-nos ressó ben aviat de les primeres impressions sobre la seva feina d’aquestes noves auxiliars de la llar perquè ens facin cinc cèntims del seu dia a dia i de com es desenvolupa un programa que, tot i ajudar als veïns i veïnes amb necessitats en particular, redunda en benefici de la qualitat de vida dels barris en general.

Fomentant la inserció laboral, entre tots i totes també Fem Barri!

Comentaris