Els barris es bolquen en les seves històries

Ja ha començat l’elaboració del documental Històries dels barris, i podem afirmar que ho ha fet amb una força i unes ganes inusitades. Més de 40 persones es van aplegar el passat dijous per posar en comú experiències, situacions i vivències susceptibles d’aparéixer a l’esmentat documental.


Però l’insòlit de la reunió no va ser només el nombre d’assistents, sinó la representativitat de cadascun d’aquests. Allà es van donar cita des de comerciants fins a membres de les associacions de veïns, passant per integrants d’esplais o de la colla de Diables, tots ells amb edats i vivències molt dispars, però amb un objectiu comú: parlar del que han estat, són i seran Can Calders i La Salut.


Allà van començar a perfirlar-se un bon grapat de temes interessants que, sens dubte, tindran la seva correspondència audiovisual dins del documental: l’estat precari de la Riera de la Salut fa uns anys, l’aparició de les primeres línies d’autobusos municipals, les lluites veïnals que van possibilitar grans avenços en matèria social...

Quin és el següent pas? En primer lloc, animar a tothom que vulgui aportar materials i documents dels barris entre els 80 i l’actualitat a que els facin arribar via correu electrònic (cancalders-lasalut@santfeliu.cat), de manera presencial a l’Oficina d’Intervenció Integral, o bé a través de la pàgina de Fem Barri a Facebook. I d’altra banda, emplaçar a tots els veïns i veïnes a la propera reunió de la taula, prevista pel dijous dia 22 d’abril a les 20 hores, als locals parroquials de Sant Joan Baptista.

Tres dècades, dos barris, una història: comença la teva participació!

Comentaris