Les obres de la Riera, a sobre de la Taula

Ahir dijous dia 29 es va convocar la Taula de Mobilitat i espais oberts a l’Oficina de Fem Barri. Com sabeu, aquesta taula de participació es va formar a l’inici del projecte, i està integrada per aquells veïns i veïnes que han intervingut , mitjançant les seves aportacions, en la remodelació i la millora dels espais als barris. La reunió d’ahir tenia com a objectiu començar a marcar les línies d’un procés de participació ben important: el que ens ajudarà a tots i a totes a configurar la reurbanització de la Riera de la Salut i la zona verda adjacent.

A l’Oficina es van donar cita la nostra comissionada de Fem Barri, la Rosa María Martí, i el regidor d’Urbanisme Xavier Alegre qui, amb el recolzament de l’àrea tècnica de Territori, va presentar un plànol de l’àmbit urbanístic a sobre del qual es començarà a treballar.

Cal recordar que la reurbanització de la Riera de la Salut és un de les actuacions urbanístiques destacades del projecte Fem Barri. Explicant-ho de manera planera, la construcció de l’aparcament soterrat (com sabeu, tot just a on era l’antiga Fàbrica de les tovalloles) generarà una gran quantitat d’espai lliure a sobre d’aquest. Això representa una oportunitat d’or per construir un eix cívic que, a mode de ‘columna vertebral’, apropant no només els propis barris de Can Calders i La Salut, sinó vinculant i projectant aquests amb la resta de Sant Feliu.

Precissament ara és el moment quan tots, veïns, entitats, comerciants i associacions dels barris, tenim la oportunitat de dir la nostra per configurar aquest públic i adequar-lo als usos i costums d’aquells que, per sobre de tot, seran els seus principals usuaris: nosaltres.


És per això que, com apuntàvem abans, ahir es van establir els primers punts que marcaran el procés per fer efectiva la participació de tots i totes en aquesta actuació, i que tots aquells que no van poder assitir-hi podeu consultar en el document de dalt. La jornada es va tancar amb la intervenció de la regidora de Participació M. Teresa Calzada qui va recordar els presents l’altre gran procés participatiu a nivell municipal engegat fa unes setmanes: la ordenació de la nova centralitat de Sant Feliu, en què hom pot participar omplint els quaderns físics o bé mitjançant el qüestionari en línia.

Perquè la teva opinió compta, us emplacem a la propera convocatòria de la Taula de Moblitat i Espais Oberts que es celebrarà el proper dijous 20 de maig a les 20 hores a l’Oficina de Fem Barri.

Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris