Cinema social en clau d'humor a l'Oficina

Prop d’una vintena de persones, majoritàriament dones dels barris, van assistir ahir dilluns 15 de novembre al cinefòrum de la pel•lícula Irina Palm, organitzat en el marc de les Jornades de Tardor de la Dona.


L’acte, que va comptar amb l’assistència de la nostra comissionada de Fem Barri, la Rosa Mª Martí, va començar amb una introducció prèvia per contextualitzar el film. Aquesta comèdia políticament incorrecta presenta els avatars de la Maggie, una dona de mitjana edat en l’Anglaterra actual, en la recerca de feina per aconseguir diners amb els quals pagar el metge del seu nét. El que no s’espera és que la resposta a les seves necessitats la trobarà dins Sexy World, un club a on haurà de desenvolupar unes feines manuals d’allò més peculiars...


Després de la projecció, es va establir un fòrum de debat en el qual els i les assistents van opinar sobre alguns dels temes i interrogants que la pel•lícula planteja: des de les dificultats d’inserció laboral a edats avançades, fins al valor de les ‘àvies coratge’ capaces de sacrificar-ho tot per la seva família, passant per la doble moral d’una societat amb valors morals qüestionables, o pels límits personals que hom pot arribar a traspassar.

Una jornada amena la d’ahir que, en paraules de les seves assistents, “tendría que repetirse porque tocamos temas muy sensibles desde el humor y el respeto”.

Recolzant les Jornades de Tardor de la Dona també als barris, entre tots i totes Fem Barri!

Comentaris