Els barris tenen projecció internacional!

De ben segur que a la majoria Östersund us deu sonar a un nou model de prestatgeria o a equip de primera ronda de la Champions. Si us diem que és una encantadora població sueca de 59.000 habitants, capital de la província del Jämtland, no serà cap sorpresa que efectivament sigui el primer cop que en sentiu parlar.

Però el que sí que de ben segur us sorprendrà és el fet de saber que la gent d’allà no només coneix els barris de Can Calders i La Salut, sinó que els han estudiat a fons i estan especialment interessats en saber-ne més de les actuacions urbanístiques que s’han portat a terme. Tant és així, que una delegació tècnica del seu Ajuntament ha recorregut els gairebé dos mil cinc-cents quilòmetres que ens separen... per visitar els nostres barris!

Aquests tècnics municipals volien conéixer de primera mà les principals actuacions en matèria d’accessibilitat realitzades als nostres barris. Així, durant la seva visita han pogut veure els nous espais oberts creats a les places de les Roses i de la Xocolatada o la reurbanització dels carrers de Can Calders, Santa Creu i Agustí Domingo. O el que és el mateix: han conegut el que per tots nosaltres ja són agradables realitats des de fa pocs mesos, com la supressió de trams d’escales, l’ampliació de voreres, la renovació de paviments, o totes les noves zones de descans i espais verds, entre molts altres. El quart tinent d’alcalde i president de l’àrea de Serveis Territorials del nostre Ajuntament, el senyor Xavier Alegre, va actuar com a cicerone d’aquesta delegació durant la visita, i els hi va pormenoritzar al llarg de la passejada pels barris les intervencions que s’han portat a terme gràcies al projecte Fem Barri.

Mellan alla och alla, Fem Barri!

Comentaris