Tornem amb més històries sobre els barris

Com prometíem a l'anterior post, tornem després de Tots Sants i ho fem parlant del passat, present i futur dels barris de la millor manera possible, mitjançant el testimoni del seus protagonistes, els veïns, veïnes, entitats i comerciants.

Com ja sabeu
, els integrants de la taula de participació de Els barris i les seves històries, en diferents sessions van el·laborar el guió i van proposar protagonistes per parlar al documental Històries dels barris. Can Calders i La Salut, dels 80 a l'actualitat sobre els canvis més significatius als darrers 30 anys als barris.

Doncs bé, un cop identificats temes i protagonistes, va començar el procés d'entrevistes, que està arribant a la seva fi i per les quals han passat ja més de 30 persones aportant el seu testimoni i la seva experiència als barris.

Per poder anar-vos familiaritzant amb el principals blocs temàtics que podreu veure al documental, així com amb alguns dels seus protagonistes us deixem el següent recull per obrir boca:

1. Com ens relacionàvem. Veïns i veïnes com el Pau ens explicaran com es relacionaven, com jugaven i en definitiva, com han crescut en constant relació amb els espais i la gent del seu entorn.

2. Sorgiment d'entitats. Can Calders i La Salut es caracteritzen pel dinamisme del seu teixit associatiu,que ha anat apareixent per donar resposta a les necessitats canviants dels barris. Diversitat Lúdica n'és un exemple i la seva directora, la Mireia ens ho explica

3. Les Lluites Veïnals. El barris ha anat canviant gràcies a la implicació dels seus veïns. L'Àngels ens explicarà el procés participatiu per a la transformació de la Rambla Marquesa.

4. Equipaments i Serveis. Els barris han anat creixent en equipaments i serveis per donar resposta a les necessitats dels seus veïns i veïnes (escoles, espais esportius...). El Rafa ens parlarà de la construcció del Skate-Park i el que va significar pels joves dels barris.

5. Canvis al comerç i desenvolupament econòmic. El comerç és molt important per donar vida i riquesa als barris. Alguns comerciants, com el Juan ens parlaran sobre com veuen el comerç i com aquest ha canviat als darrers 30 anys.

6. Canvis sociodemogràfics. Les persones dels barris canvien constantment i si al primer documental veïns com el Pere, l'Antonio o el Manuel ens explicàvem com van arribar als barris des de diferents punts d'Espanya, ara serà la Mari o el Carlos els que ens expliquin la seva arribada des de països com el Paraguay, l'Argentina o el Marroc. També coneixerem gent com la Núria, que ha vingut d'altres barris de la ciutat.

Tres decades, dos barris, un documental.

Comentaris