Can Calders i la Salut: Els barris dels artistes

Avui tornem amb la secció Gent del barri per presentar-vos un dels nostres veïns més ressenyables. Presentem en Gabriel Morales, un artista autodidacta nascut a Badajoz, i que resideix al barri de Can Calders des de fa 38 anys.

Gabriel va començar a donar les seves primeres passes a la pintura des de ben petit: amb només 5 anys ja tenia a la gent bocabadada amb els seus dibuixos. Amb catorze va participar en el seu primer concurs de dibuix i va guanyar el primer premi, que va suposar un gran estímul en la seva carrera. Una trajectòria la seva cuallada d’èxits, l’últim dels quals va ser guanyar el concurs de cartells del Centenari del Casino del nostre poble.Avui dia el seu estil es defineix com a realista amb aproximacions a l’hiperrealisme. Però al llarg de la seva vida artística ha tocat molts altres estils com el realisme clàssic, el surrealisme, l’impressionisme, l’abstractisme... Com veieu, en Gabriel no ha parat!Una de les seves principals influències artístiques i font d’inspiració ha estat el gran pintor Velázquez, per a ell un dels grans mestres d’abast mundial. També es confessa admirador de pintors com Antonio López, Eduardo Naranjo, i d'altres que treballen el realisme.


Com a artista del segle XXI, en Gabriel n’és molt conscient de la importància de les TIC avui dia i no vol perdre el tren de les noves tecnologies. Amb l'ajuda del seu fill (que és dissenyador) es va fer la seva pròpia pàgina web, que ell considera una bona alternativa per mantenir els seus quadres en exposició continua i per donar-se a conéixer també al món virtual.

Tant és així que en Gabriel, interessat en aprofundir els seus coneixements TIC, es va apuntar al centre Red Conecta, on ja porta cursats tres trimestres i gràcies al qual ara ja pot fer el manteniment de manera totalment autònoma del seu web. Així, en el seu dia a dia pot respondre els missatges que rep d'altres artistes, atendre telemàticament a gent interessada en el seus quadres, renovar la seva exposición virtual i, en definitiva, agafar una interessant dinàmica d’ús de les noves tecnologies que li faciliten la seva vida a nivell artístic, professional i personal.Amb uns barris plens de persones, personatges i personalitats, entre tots i totes Fem Barri!

Comentaris

Lidia ha dit…
Quant de talent es respira pels barris,un dels quadres que mes m'agraden son els dels peus que apareix al vídeo i la fotografia del gat que dona molta dolçor a la pintura.
Gabriel ha dit…
Es destacable la labor de este pintor que es auténticamente autodidacta, es decir que ha sido capaz de llegar a desarrollar una gran habilidad artística como veréis que reflejan sus obras. Eso es un estímulo para muchas personas cuya tenacidad logra fruto.
Pau ha dit…
Increíble su obra, pero más increíble su capacidad de auto aprendizaje. Lo ha hecho y demostrado durante toda su vida con la pintura y lo ha vuelto ha demostrar con las nuevas tecnologías. Es un ARTISTA con todas las letras en mayúsculas! ;)
Un abrazo!
Sara ha dit…
Totalmente de acuerdo, por lo que he podido ver un ARTISTA de verdad!! un beso!