Una presentació que ens ha donat molta feina:l'Ajuntament contracta 39 persones!

Avui hem viscut una jornada d'especial rellevància pel projecte Fem Barri en general, i pels barris de Can Calders i La Salut en particular. I és que quan eren tot just les 10 del matí s'ha celebrat a l'Oficina l'acte de presentació dels diferents projectes ocupacionals que ha permès l'Ajuntament, mitjançant el programa Treball als Barris, contractar 39 persones majoritàriament dels barris.


Per a qui encara no li soni què és això de Treball als Barris, direm que aquest és un programa del Servei d'Ocupació de Catalunya que cada any preveu l'articulació de diversos programes ocupacionals en el marc dels diferents projectes acollits a la Llei de Barris d'arreu de Catalunya. De fet aquest és el quart any consecutiu que els nostres barris gaudeixen d'aquesta subvenció; si us enrecordeu, a principis d'any us vam presentar els protagonistes d'algun d'aquests programes que estan a punt de finalitzar en aquest 2010, o si busqueu al bloc trobareu exemples ressenyables d'anys anteriors.

Aquest any per tant l'Ajuntament fa la contractació efectiva de fins a 39 persones, que desenvoluparan tasques i es formaran en diferents programes dels que us destaquem a mode de resum els següents:

Casa d'Oficis "Dinamització sociocultural". Aquest programa d'un any de durada preveu la contractació de 8 joves d'entre 16 i 24 anys a l'atur per tal de formar-los i capacitar-los com a dinamitzadors/res socioculturals, així com un docent.

Taller d'Ocupació "Entre tots i totes, Fem Barri". L'objectiu d'aquest programa ocupacional d'un any de durada és la millora de la qualificació professional de 8 persones desocupades, majoritàriament dones majors de 25 anys dels barris, com a educadores cíviques i ambientals. A més de les agents cíviques, mitjançant aquest programa també s'ha contractat un docent.

Pla d'ocupació "Promoció de l'autonomia personal". Aquest projecte de 6 mesos de durada preveu el desenvolupament de tasques d'atenció a la llar per a persones grans o amb situacions de dependència, i el desenvolupament d'un estudi de necessitats de la gent major de 80 anys del municipi. Per dur a terme aquestes tasques s'han contractat 8 auxiliars de la llar, 2 auxiliars administratives i 1 treballadora social.

Pla d'ocupació "Suport a la gestió". Atesa l'envergadura i la transversalitat dels projectes d'ocupació previstos s'ha contractat una dinamitzadora digital i un administratiu. La dinamitzadora digital s'encarregarà, entre d'altres tasques, de la realització de cursos d'iniciació a la informàtica i a Internet per a ciutadans i ciutadanes dels barris. Per la seva banda l'administratiu donarà suport al desenvolupament de les diferents accions incloses al projecte d'intervenció i als diferents programes ocupacionals.

Pla d'ocupació "Dinamització per a gent gran". Mitjançant aquest projecte ocupacional, de 6 mesos de durada, s'ha fet la contractació efectiva de 4 persones per desenvolupar tasques i formar-les en l'àmbit de la dinamització sociocultural per a gent gran. Al mateix temps els participants del Pla intentaran donar resposta a la demanda creixent d'activitats per part del col.lectiu de gent gran amb nou dinamisme, inquietuds i necessitats.

A més d'aquests perfils, s'ha contemplat la contractació de diversos tècnics/ques per a la coordinació, gestió i suport al desenvolupament d'aquests programes ocupacionals.


Com us apuntàvem, aquest matí s'han donat cita tots els participants de cadascun d'aquests programes per assistir a la presentació conjunta dels mateixos, un acte que ha comptat amb la presència de l'alcadessa de la ciutat, Lourdes Borrell, la nostra comissionada del projecte Fem Barri, la Rosa Maria Martí, i el regidor de Promoció Econòmica, Josep Lluís Fernández Burgui. Tots ells han assenyalat la importància a nivell formatiu i ocupacional d'aquests programes, i han aprofitat per felicitar als i les assistents per la seva incorporació al món laboral de la mà del nostre l'Ajuntament.

Una enhorabona que també nosaltres, des de Fem Barri, volem traslladar a tots els nostres nous companys dinamitzadors socioculturals, agents cíviques, auxiliars de la llar, auxiliars administratives, dinamitzadors de la gent gran, docents, tècnics, administratiu i dinamitzadora digital. Benvinguts, i esperem que encareu amb moltes ganes aquesta nova etapa de servei als barris i a la ciutat!

Tot fomentant l'ocupació, entre tots i totes Fem Barri!

Comentaris