divendres, 16 de setembre de 2011

Benvingut Míster Cuc!

És una cassola d'arròs covat? És un nou plat de la Cocina de la Juani?No! Són els nous companys que els nostres agents cívics del Taller d'Ocupació 'Entre tots i totes, Fem Barri' tenen des de la setmana passada. Uns companys que han vingut des dels Estats Units per mostrar-nos a tots què hi ha darrera d'una paraula tan complicada, que és a la vegada una activitat tan saludable, com el 'vermicompostatge'. El Iago Váquez, docent els agents cívics, ens ho explica d'una manera senzilla:

Un dels problemes mediambientals que tenim davant nostra i que requereix d'una solució immediata són els residus. Si analitzéssim la nostre bossa de brossa veuríem que la part més important la componen les restes de menjar. Per altres fraccions hem de tenir clar que hem de reciclar-les per recuperar els diferents materials però, què hi podem fer amb la matèria orgànica? Normalment ens aconsellaríem que el dipositéssim al contenidor corresponen -en el nostre cas a la part taronja dels nostres contenidors bicompartimentats-, però encara ho podem fer millor i gestionar aquesta brossa nosaltres mateixos. Com?

Doncs fins ara s'ha fet molta incidència en l'autocompostage casolà tal i com feien (i fan) molts pagesos. Si penses que això no es pot aplicar a tu perquè no tens el terreny ni el temps per fer-ho et demanaré que llegeixis unes línies més i t'explicaré una alternativa pels més urbanites que s'anomena VERMICOMPOSTATGE.

Abans d'aconsellar-li a tothom que ho faci hem volgut gaudir de l'experiència i hem muntat el nostre vermicompostador a l'aula dels agents cívics. Consta de 3 safates: la superior on viuen els cucs californians i on el posem el menjar; la del mig on s'acumula el compost que es vagi formant; i la safata inferior que té una aixeta que permet recollir els líquids per fertilitzar les plantes un cop barrejats amb l'aigua de reg. Esperem que aquests cucs tan treballadors tinguin una bona i llarga vida!

Entre tots i totes, Fem Barri!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

CERCADOR DE CONTINGUTS