Els veïns i veïnes s'impliquen amb el civisme i la convivència als barris

Ahir dimecres, va tenir lloc una nova sessió de la taula de participació veïnal Fem Barri, on es van aplegar uns 25 veïns i veïnes per abordar conjuntament temes d'interès per a la millora dels barris. L'objectiu de la sessió d'ahir era treballar amb les persones participants propostes d'acció per a la millora del civisme i la convivència a Can Calders i La Salut.


Per fer-ho no es partia de cero, sinó que es van recuperar les propostes que els veïns i veïnes ja van fer en diferents sessions de la taula Gent dels barris; en aquelles sessions es van identificar els principals reptes per al civisme als barris (gestió de residus, mobles i trastos vells, neteja viària, aparcament, excrement de gossos...) i també es van proposar algunes accions per millorar la situació, algunes de les quals es van dur a terme com ara la sessió sobre civisme que es va fer als locals parroquials a càrrec de les agents cíviques, o els tallers sobre reciclatge.

A partir d'aquest treball previ, els veïns i veïnes participants ahir van proposar treballar els propers mesos en dos accions: per una banda la realització de jornades al carrer on es facin activitats i tallers relacionats amb el civisme i el medi ambient i on puguin participar activament les entitats dels barris. D'altra banda, els veïns i veïnes van considerar molt important que les informacions d'interès sobre civisme pugui arribar directament als espais compartits com són les comunitats de propietaris, i per això proposaven implicar als presidents d'aquestes comunitats.

A la propera sessió, que es farà el dia 19 d'abril a les 19h. a l'Oficina Fem barri, els veïns i veïnes continuaran desenvolupant aquestes iniciatives i continuaran treballant per posar el seu granet de sorra per millorar el seu entorn més immediat, com són els barris. Si voleu contribuir també, sereu molt benvinguts!

Tot fomentant el civisme i la convivència, entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris