Pràctiques dispositiu d'inserció Ramón: “La convivencia ha sido muy buena"

Al llarg d’aquest mes de juliol es desenvolupen les pràctiques del Dispositiu d’inserció laboral de Treball als Barris en les seves diferents especialitats: Cambrera de pisos, Auxiliar de cuina, Gestor de magatzem i Atenció al client. Hem volgut conèixer de primera mà aquestes experiències a través d’una sèrie d’entrevistes als seus participants, en les que descobrim les seves aspiracions, inquietuds, vivències i esperances d’assolir un objectiu pel qual treballen dur: aconseguir un lloc de feina.

El Ramón Camps té 28 anys, viu a la Marquesa de Castellbell (a la zona del CAP Rambla), i és veí de tota la vida de Sant Feliu.


La primera noticia que va rebre del Dispositiu d'inserció laboral va ser per mitjà d'un correu electrònic i com que estava molt interessat es va adreçar a l'Oficina de Fem Barri per rebre més informació i apuntar-se. En el seu cas no va tenir cap tipus de dubte i es va apuntar al curs de Gestor de Magatzem ja que porta treballant en temes relacionats des de que tenia 16 anys.

La seva valoració de l'equip docent és molt positiva, i afirma que ha après moltes coses, tot i que ell havia treballat en magatzems i ha ampliat els coneixements que en tenia. Dins l'aula, lamentablement, el Ramón comenta que hi ha hagut actituds reprobables, pel que proposa que per a futures edicions es valori establir diversos nivells adequats a un filtre per rang d'edat.

Amb la resta de companys "la convivencia ha sido muy buena" i tots han après molt a l'àmbit de gestió de magatzem. De fet té un company "de los de pico y pala de toda la vida" que aquest curs li ha servit per obrir un nou camí laboral gracies a l'esforç dels professors que han explicat tot de la forma més intel•ligible possible.

Al Ramón li va tocar fer pràctiques a la Ferreteria Aubert. No era el que ell s'esperava però comprèn que en les circumstàncies en que es troba l'economia no es pot fer miracles i que no tots ells podien fer les pràctiques a un magatzem. Si més no ha après un munt de coses afegides com ara els mètrics dels cargols, un munt de referències i tot una infinitat de materials.

Content amb l'experiència, ell recomanaria aquest curs de Gestor de Magatzem perquè s'aprèn molt, fins i tot aquells que portaven temps treballant al sector, i perquè t'obre dos vies per trobar feina: al curs es fan les proves per aconseguir el carnet de conductor de carretó per optar a més ofertes relacionades amb el magatzem, i el carnet de manipulador d'aliments que dóna més opcions per treballar en un supermercat.

Comentaris