Think Big: Es busquen joves emprenedors!

Actualizació: prorrogat el termini de presentació de projectes fins al 10 de maig.

Tens propostes per canviar a millor el teu entorn, els nostres barris, la nostra ciutat? Has pensat algun projecte innovador, però no trobes la manera ni el moment de portar-lo a terme? Vols tenir l'oportunitat de transformar una idea pròpia en una realitat de la que tots plegats ens puguem beneficiar? Si ets un jove d'entre 15 i 25 anys estem segurs que la teva resposta a aquestes preguntes ha estat ''. La nostra resposta a aquestes inquietuts és 'THINK BIG'.


THINK BIG és un projecte impulsat al nostre municipi per l'Ajuntament i la Fundación Telefónica, que han decidit unir esforços per tal de fomentar l'esperit emprenedor entre els joves. Concretament, el projecte cerca joves de Sant Feliu que vulguin produir un canvi positiu en la comunitat (als nostres barris, a tota la ciutat...), mitjançant el desenvolupament d'un projecte d'emprenedoria social.

Emprenedoquè?
Tothom tranquil: aquest nom tan ostentós fa referència a quelcom tan proper com aquell tipus de projectes que a tots s'ens ha passat algun cop pel cap, i que tenen com a objectiu últim la millora del nostre entorn. S'entén de seguida amb exemples com...

  • Echauncable.com: Una plataforma web on els joves poden trobar un voluntariat que s'adapti al seu horari, responsabilitat i preferències, i al mateix temps permet diferents organitzacions trobar gent jove que participi als seus projectes.

  • Breakdance V.S. Violencia Callejera: Ensenyar mitjançant el breakdance que les discussions o baralles poden resoldre's de manera pacífica i sense recórrer a la violència ni als enfrontaments al carrer.

  • Prometteo: Plataforma per viatgers amb discapacitat auditiva, basada en un web social i una aplicació accessible amb vídeos informatius sobre la ciutat... fent servir la llengua de signes!

  • tu-BICI-en-BUS: Projecte que promou la instal·lació d'uns suports externs al davant o al darrera dels busos urbans per tal de poder transportar les bicicletes per la ciutat de manera còmoda i segura per a tots i totes.

Ho pillo. Tinc una idea. I ara què?
Primer de tot, has d'inscriure't al programa via Facebook o bé omplint el qüestionari. Tens fins el proper 10 de maig de 2013 per presentar la teva idea. A partir d'aquí, comença un procés de selecció en el que es demanarà als creadors d'aquelles idees més interessants que les desenvolupin per tal de començar a preparar un futurible pla de projecte. Les 300 idees més potents participaran, a partir del 21 de juny, en diversos tallers presencials on els seus responsables rebran formació i una dotació econòmica per tal de començar el camí que portarà a aquest projecte en convertir-se en una realitat.


Formació? Dotació econòmica?
THINK BIG organitza tallers tant presencials com en línia per tal que els joves participants puguin realitzar amb èxit el projecte i on aprendre a potenciar les habilitats socials, la creativitat, la gestió del projecte i com aconseguir finançament pel mateix. A més, per a aquells qui ho desitgin, THINK BIG posa a la seva disposició el suport d'un mentor.

Participar-hi també permet posar-se en contacte amb tots els altres participants i conèixer altres experiències socials emprenedores. Finalment, la fundació pot atorgar una petita aportació econòmica de 400 euros per començar amb el projecte.


Recordeu: teniu fins al 10 de maig per presentar les vostres propostes via Facebook o qüestionariSi ets jove i tens idees innovadores que poden canviar el teu context, la teva ciutat o els nostres barris de Can Calders i La Salut, ara és la teva.

Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris