El Connecta Jove, de Diversitat Lúdica, un projecte d'èxit

El Connecta Jove, un projecte que cada any es desenvolupa a la ciutat de la mà d'una de les entitats més actives dels barris, Diversitat Lúdica, ha obtingut el premi a la millor iniciativa en xarxa en el quart Fòrum Global de Telecentres celebrat a Granada en la darrera setmana de maig. El premi ha estat atorgat per votació popular dels membres de l'organització digital d'arreu del món, que aplega més de 500 mil telecentres i dóna servei a 1000 milions de persones.

El Connecta Jove es realitza en xarxa a través de més de 20 entitats i 400 joves d'arreu de l'estat, en el Context de la Fundació Esplai. Es tracta d'un programa d'intercanvi generacional en què els joves participen en la integració de persones adultes en l'ús de les TIC.


Durant els mesos d'abril i maig, una vintena de nois i noies de tercer i quart d'ESO van participar en el programa Connecta Jove a Sant Feliu a través de les jornades de formació de l'esplai i posteriorment van dinamitzar tallers en diferents entitats de la ciutat. Els joves voluntaris van transmetre els seus coneixements informàtics a persones adultes que volen aprendre a utilitzar un ordinador i els usos que li poden donar.

El programa té un caràcter social, educatiu i de relació entre generacions, que contribueix a acostar les TIC a persones que tenen més dificultats per accedir a les noves tecnologies. És una experiència enriquidora tant per als adults com per als joves, que comparteixen un espai, interactuen, es relacionen, intercanvien formes diferents de veure les coses, comparteixen vivències i aprenen a entendre's.

Per als adults suposa realitzar una activitat amb uns joves amb ganes de transmetre els seus coneixements i acostar-se a les noves tecnologies de la mà d'uns nois i noies que han demostrat tenir la paciència necessària per guiar-los. Per als joves suposa una presa de contacte amb la participació en activitats socials, els permet desenvolupar habilitats comunicatives, guanyar confiança a l'hora de parlar en públic, participar en la dinamització i preparació de les classes i assumir la responsabilitat de dirigir una activitat.

Comentaris