La Riera, un nou espai per a tots i totes

Divendres 31 de maig va ser una jornada per recordar als barris de Can Calders i La Salut. Com molts vau poder comprovar, a partir de les 17.30 h vam tenir oportunitat d’assistir a la multitudinària inauguració del nou tram de la Riera de la Salut, una de les obres emblemàtiques del Projecte d’Intervenció Integral, i una intervenció urbanística molt esperada per veïns i veïnes.


I és que la nova Riera simbolitza com poques actuacions un dels objectius principals de Fem Barri: la cohesió. Com es va poder comprovar en la selecció de fotografies històriques que es van exposar divendres, la Riera sempre ha estat un element emblemàtic a Can Calders i La Salut, però a la vegada un obstacle, una barrera física i psicològica que separava ambdós barris. A partir de divendres es va posar punt i final a aquesta situació amb la creació d’un nou espai de lleure, de descans i sobre tot de trobada.


La tarda va començar amb una exposició a l’aire lliure de fotografies que mostraven l’evolució de la Riera de la Salut des del 1913 fins a dia d’avui. Allà es podia veure des de la configuració original del barri a principis de segle, fins als devastadors efectes de les riuades, passant per situacions singulars com el pas dels ramats de béns que es produïen de manera regular en la dècada dels 80.
Diverses entitats dels barris es van bolcar en la celebració d’una fita tan assenyalada com aquesta: des de Diversitat Lúdica amb un taller de xapes commemoratives...


...fins a Diables de La Salut amenitzant la jornada amb tabalades i un taller de malabars.


 Les Agents Cíviques van actuar com a cicerones d’excepció del recorregut virtual del nou equipament. I és que el de la inauguració va ser el dia triat per l’estrena del nou audiovisual 3D en què es es pot com serà el futur equipament de la Riera per dins, i que molt aviat publicarem als nostres mitjans digitals.


Els més petits també van poder celebrar a la seva manera aquesta jornada tant especial gràcies a l’articulació d’una edició especial de Jocs al Carrer, portada a terme pels animadors de la Casa d’Oficis d’Animació Sociocultural. Els parlaments de la nostra comissionada de Fem Barri, la Rosa Mª Martí, del secretari d’Habitat i Millora Urbana de la Generalitat, el Carles Sala, i del nostre Alcalde, el Jordi Sanjosé, van posar punt i final a la inauguració. I després de la celebració, ara ve el millor: gaudir d’aquest nou espai de referència als nostres barris.


Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris