Un participant del dispositiu d'inserció, segon premi a '¿Tienes Huevos? V'

En el marc de les Festes de la Salut que es van celebrar aquest cap de setmana, l'entitat de comerciants del barri La Salut Comerç va articular la nova edició d'un dels certamens populars amb millor acollida de la història recent: el concurs de truites '¿Tienes huevos?', que enguany arriba a la seva cinquena edició.


Dissabte a la tarda es van congregar a la Plaça de la Salut tots els participants amb les seves creacions. Al voltant de 15 truites diferents es van presentar a concurs, participant a les categories de la Més Original (Primer premi), la Més Saborosa (Segon premi) i la Més Gran (Tercer premi). El concurs, a més d'un èxit de participació, va esdevenir un èxit també de creativitat i bona feina. Van haver-hi truites arriscades, propostes més tradicionals, preparacions una mica estranyes i fins i tot plats divertits.

L'original proposta de Francisco Javier Lavado

Des de Fem Barri vam pensar que seria una bona idea fer participar als futurs professionals del món de la cuina que s'estan formant des del Dispositiu d'Inserció Laboral, concretament els  alumnes de l'especialitat Auxiliar de Cuina. Dit i fet: vam fer extensiva la invitació als participants d'aquest Dispositiu de Treball als Barris, i fins a quatre d'aquests valents van preparar unes saboroses propostes per al concurs. Amb tant bona traça que un d'ells, el Francisco Javier Lavado (a l'esquerra de la foto, amb els tiquets del premi), es va emportar el guardó al plat més saborós.


Els 15 alumnes que integren el curs d'Auxiliar de cuina del Dispositiu d'Inserció laboral de Treball als Barris estan a punt de finalitzar les pràctiques. Després de finalitzar el mòdul de formació teòrica mitjançant el qual van obtenir el certificat de manipulació d'aliments, els alumnes estan desenvolupant un pla de treball en 13 centres de treball diferents a on tindran l'oportunitat de posar en pràctica tots els coneixements que han après fins ara.

I el concurs de truites ha estat una experiència 'real' d'allò més profitosa per a aquells que han participat, que esperem els hi serveixi com a al·licient per continuar treballant en la recerca d'una oportunitat real d'incorporació al mercat de treball.


Un bon exemple de col·laboració i treball en xarxa entre comerciants, veïns, entitats i els alumnes i tècnics de Treball als Barris, que denota el bon moment que es viu al barri de La Salut.

Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris