Finalitzen els Jocs al Carrer amb rècord de visites

Avui dijous 26 de setembre és l'últim dia de Jocs al Carrer! Després de gairebé quatre mesos d'activitat, i amb l'aturada estiuenca d'agost pel mig, es posa punt i final a una de les activitats amb millor acollida als barris per part d'infants i famílies.


Com sabeu, en només tres edicions Jocs al Carrer s'ha guanyat el reconeixement de veïns i veïnes com una de les iniciatives millor valorades que s'han portat a terme en els darrers anys. I no només per la gent de Can Calders i La Salut: els seus organitzadors (els animadors de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural) han pogut constatar com pares, mares i infants de tots els indrets de Sant Feliu s'han apropat cada dimarts i dijous als barris per participar-hi.


La proposta de Jocs al Carrer s'ha mantingut invariable durant aquests tres anys de vida: van néixer auspiciats pel Departament d'Educació i Infància i Fem Barri com una continuació natural i en versió de carrer dels Espais Oberts. Amb aquest treball transversal es buscava crear una activitat en la que famílies i infants poguessin interactuar, en un espai obert i proper a tots els veïns i veïnes de Can Calders i La Salut.

La peça fonamental per al seu desenvolupament, però, ha estat la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural i els seus alumnes. Aquests nois i noies s'han encarregat de fer realitat aquesta iniciativa actuant com a dinamitzadors, responsables de materials i mediadors cada dimarts a la plaça de la Salut, i cada dijous a la plaça de les Roses, i sempre amb el millor dels somriures i una excel·lent predisposició.


Jocs al Carrer marxen, però ho fan per la porta gran i amb unes xifres de participació rècord. A falta de comptabilitzar l'assistència d'aquesta setmana l'activitat ha tingut, des que va començar el passat mes de maig, més de 2.000 visites principalment de veïns de Can Calders i La Salut,  però també d'altres barris i indrets de Sant Feliu com FalgueraMas Lluhí o Roses-Castellbell. Enguany s'ha superat aquesta xifra abans que en anteriors edicions, evidenciant la seva popularitat i l'efectivitat del 'boca-orella' entre famílies d'arreu del municipi.

A més de les activitats 'ordinàries' de dimarts i dijous, aquest 2013 també s'han organitzat Jocs al Carrer en esdeveniments especials, com va ser el cas de la inauguració de la Riera, o en les Festes de Can Calders del passat disabte dia 21. De fet, es preveu l'articulació d'una darrera edició extraordinària fora de l'àmbit d'actuació, que es farà divendres 11 d'octubre a la Plaça Rafael Alberti (barri de Falguera), com a activitat destacada dins el programa de la Festa de Tardor.


Amb el reconeixement a l'excel·lent feina desenvolupada pels alumnes de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural; amb l'agraïment per la participació i bona disposició tant de les famílies que ens han descobert enguany com d'aquelles que han estat fidels des del primer dia; i amb l'esperança d'haver ofert un servei de qualitat, una alternativa d'oci i un espai de trobada per a infants dels barris en particular i de Sant Feliu en general, només queda emplaçar-vos a tots i a totes a la darrera edició de Jocs al Carrer d'avui dijous a la Plaça de les Roses a partir de les 17:30 h, i a la extraordinària de l'11 d'octubre a la Rafael Alberti a partir de les 11 h.

Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris