Fotografies històriques de la Riera de la Salut

El 31 de maig de 2013 és una data especialment assenyalada en el calendari del projecte Fem Barri. Com molts veïns i veïnes de tot el municipi van poder presenciar, aquell dia es va celebrar l'acte d'inauguració del nou tram de Riera de la Salut en una jornada marcada per la participació ciutadana.

A banda de l'acte oficial amb autoritats, a la Riera es van donar cita aquella tarda diferents entitats dels barris per desenvolupar diverses activitats. Precisament una de les més comentades pels assistents va ser l'exposició de fotografies històriques que mostraven l'evolució d'aquest tram de la Riera en el darrer segle.


Aquesta exposició va ser possible gràcies al treball de recerca portat a terme des de l'Oficina de Fem Barri, que no hagués estat possible sense la inestimable col·laboració dels companys i companyes de l'Arxiu Històric Comarcal de Sant Feliu de Llobregat (gràcies Josep Maria i Mariluz!). Donats l'impacte històric, repercussió social i, per què no dir-ho, també l'espectacularitat d'aquestes imatges, a petició popular les oferim en format digital en la següent galeria d'imatges on també podreu consultar informació rellevant de les mateixes.Aquest conjunt d'imatges és només una petitísima mostra dels canvis que ha sofert aquest espai tan familiar als barris, però que també ha actuat com a barrera física dels mateixos, com és la Riera. Si entre els veïns i veïnes hi ha algú que vulgui continuar sumant testimonis fotogràfics del passat o el present de la Riera, a l'Oficina estarem encantats de digitalitzar-los i continuar sumant entre tots i totes a la memòria històrica dels nostres barris.

Teniu algun recurs audiovisual de la Riera, o alguna d'aquestes fotos us porta records?

Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris