Cloenda dels Dispositius d'Inserció de Treball als Barris 2013: el reconeixement a la feina ben feta

Divendres passat al matí a l'Oficina Fem Barri vam tenir el plaer d'acollir l'acte de cloenda dels Dispositius d'Inserció de Treball als barris 2013. En aquest acte tan especial dirigit per Maria Flores, tècnica responsable del Dispositiu, i que va comptar amb la presència de la comissionada de Fem Barri, la Rosa Mª Martí i l'Alcalde Jordi San José, es va fer un recorregut per aquests mesos d'estudi, l'entrega i el treball dels participants dels cursos de Dependent/a polivalent i Gestor de magatzem, 30 persones que van rebre els seus merescuts certificats.

Aquests dos cursos de formació ocupacional (de 330 i 340 hores respectivament) han servit a la majoria d'aquests voluntariosos integrants per millorar la seva ocupabilitat per mitjà de la qualificació professional.


La sessió de divendres va arrencar amb un repàs en xifres i fotografies de les i els protagonistes d'aquestes dues profitoses experiències, tant en l'àmbit professional com personal. Una segona presentació audiovisual va posar de manifest, amb dades i resultats molt reveladors, tot el que ha suposat els Dispositius d'Inserció Treball als barris 2013. 331 persones participants en aquests Dispositiu i 1060 atencions que tot seguit us mostrem:


Tots els assistents van rebre el seu certificat acreditatiu de mans de la comissionada de Fem Barri, la Rosa Mª Martí i l'Alcalde Jordi San José. Aquests certificats anaven acompanyats dels carnets que han obtingut paral·lelament depenent del curs que han fet: el carnet de Manipulador d'aliment, comú a totes dues formacions a més del carnet de Conducció de carretons elevadors per a uns i del de la TPC pels altres.


La jornada va comptar també amb els testimonis de dos dels protagonistes que varen constatar el valor positiu d'aquests cursos que, en uns casos, actualitza les seves capacitats per a fer front els requisits que es demanen actualment i, en altres casos, els capacita per assolir una nova via d'ocupació. L'acte va concloure amb la intervenció de la comissionada i l'Alcalde que van fer èmfasi en el valor de la formació, el valor de l'esforç i el reconeixement per dur a terme aquesta formació que avui dia és una exigència del mercat laboral i gràcies als Dispositius d'Inserció de Treball als barris se n'han pogut beneficiar aquestes persones.

Tot fomentant la inserció laboral, entre tots i totes Fem Barri!

Comentaris