El programa Treball als Barris contractarà 27 persones i realitzarà diversos cursos ocupacionals aquest 2014

El programa Treball als barris, impulsat pel Departament de Treball mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), continuarà en marxa aquest 2014 a Sant Feliu. El programa rebrà prop de 400 mil euros que permetran engegar noves accions entre les quals destaca la contractació de fins a 27 persones a l'atur en plans d'ocupació, així com la posada en marxa de cursos de formació de diferents especialitats que es centralitzaran a l'Oficina del Projecte d'Intervenció Integral Fem Barri, dels barris de Can Calders i la Salut.


A nivell formatiu, al llarg de 2014 es faran tres cursos de formació ocupacional: ajudant de sala i cuina (320 h), cambrer/a de pisos (325 h) i dependent/a polivalent (330 h). Aquests cursos, que combinen la formació a l'aula amb pràctiques en empreses, ofereixen 15 places per a cada especialitat. El procés de selecció es farà durant el primer semestre de l'any en el cas dels cursos d'ajudant de sala i cuina i cambrer/a de pisos, i a partir del juliol en el de dependent/a polivalent.


També al llarg de l'any s'impartiran formacions per obtenir els carnets de manipulador d'aliments i de carretons elevadors, així com la targeta professional de la construcció (TPC). S'han reservat 10 places per a cadascuna d'aquestes accions. L'oferta formativa inclou també dos cursos d'ofimàtica bàsica (30 places) i un d'anglès bàsic per a l'atenció a públic (15 places). A banda d'aquestes especialitats formatives, també es preveuen accions de suport com entrevistes d'orientació, monogràfics d'inserció o la realització del Club de Feina, entre altres.


A més, també s'impulsaran tres cursos orientats a la formació professionalitzadora i adreçats a diferents col·lectius. Es tracta d'un curs de neteja industrial i domiciliària (150 h) adreçat preferentment a dones de Can Calders i La Salut; un d'operacions auxiliars d'administració i tractament de la informació (200 h) i un de dinamització digital (50 h) adreçat a joves d'entre 16 i 29 anys.

Creació d'ocupació 
El programa Treball als barris també preveu la contractació directa de persones a l'atur per part de l'Ajuntament mitjançant plans d'ocupació. Concretament s'han aprovat tres plans que tenen per objectiu fer tasques d'interès i serveis a la comunitat en el marc del Projecte Fem Barri.
  • Així, el Pla d'ocupació de Promoció de l'autonomia personal preveu la contractació durant 6 mesos de 8 dones dels barris de Can Calders i La Salut per desenvolupar tasques d'atenció i cura de la llar per a persones grans o amb situacions de dependència, així com d'un/a treballador/a social per coordinar el grup. 
  • El Pla d'ocupació Auxiliars d'informació permetrà la contractació durant 6 mesos de 7 persones per capacitar-les en el desenvolupament de tècniques de prospecció, recopilació i tractament de dades, i l'atenció i informació a la ciutadania en general. 
  • Per últim, a través del Pla d'ocupació Dinamització digital es contractaran 5 joves d'entre 16 i 29 anys durant 6 mesos, per dur a terme accions d'alfabetització digital de diversos col·lectius dels barris, així com facilitar l'accés a les eines TIC del teixit social de la ciutat. 

A finals del mes de gener se celebraran sessions informatives a l'Oficina de Fem Barri adreçades a les persones interessades en participar en els plans d'ocupació. Aquest és el setè any consecutiu que Sant Feliu rep la subvenció dins Treball als Barris, programa complementari del Projecte d'Intervenció Integral Fem Barri. Totes aquestes accions estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte "Treball als Barris" i cofinançades pel Fons Social Europeu.


Més informació:
Oficina d'Intervenció Integral dels barris de Can Calders i La Salut
Adreça: c/Riera de la Salut, 30 B, baixos
Telèfon: 936 662 792

Horari d'atenció al públic:
Matí: dilluns a divendres, de 8:30 a 15 h
Tarda: dilluns a dijous, de 17 a 19:30 h

Comentaris

Una gran tasca de Fem Barri. Felicitats!!
Fem Barri ha dit…
Hola Conchi! Com a anterior agent cívica i participant de Treball als Barris 2013, saps que tot això no seria possible sense la implicació, l'empenta i l'esforç dels propis participants, com va ser el teu cas.

Gràcies pel teu comentari, i seguim en contacte!