Fem Barri ara també piula: inaugurem el nostre Twitter!

Twitter és una de les més esteses Xarxes Socials a nivell mundial. La seva característica més particular és que limita els continguts que es comparteixen a 140 caràcters. Ja fa uns dies que des de l'Oficina estem condicionant el nostre perfil i oferint continguts en aquest format. Ara ja podeu seguir les piulades de Fem Barri.


Què és això de Twitter i els 140 caràcters?
Twitter és una Xarxa Social com ara Facebook, Tuenti, Google+ que va néixer arran mitjans de 2006. En aquells moments no era freqüent disposar de connexió a Internet als mòvils i el que tenia més ús eren els missatges curts o SMS que, com recordareu, estan limitats a 140 caràcters. Twitter va adoptar com a estructura l'enviament de missatges de text de només 140 caràcters per poder ser rebuts als telèfons mòbils i al llarg dels anys ha mantingut aquesta estructura. Es calcula que actualment s'envien més de 65 milions de missatges diaris a través d'aquesta plataforma.

Ja es pot explicar alguna cosa en un missatge tan curt?
Els usuaris de Twitter acostumen a incloure enllaços a altres espais d'Internet que amplien la informació que introdueixen al missatge. A més dels enllaços es fan servir:
  • Hashtags o etiquetes que són paraules o (frases sense espais) amb el signe '#' al davant que permet a la resta d'usuaris seguir un tema dins la xarxa. Quan un tema nou té molta repercussió a la xarxa rep el nom de Trending Topic. Un exemple: podeu cercar #ofertesdefeina a #Barcelona
  • Mencions, que són missatges que van dirigits o parlen d'alguna persona: una '@' acompanyant a un nom d'usuari és una menció. D'aquesta manera l'usuari s'adona que parlen d'ell i alhora permet a la resta de la xarxa arribar al perfil de l'usuari.
  • Cadascun dels missatges que s'envien són twitts. En català es fa servir el terme 'piulada' i quan a algun usuari li agrada una piulada la pot compartir fent un RT o retwit o també marcar-la com a Favorit (o totes dues coses).

Llavors, només n'hi ha text a les piulades?
Les piulades poden incloure imatges que es veuran adaptades al format de la plataforma i que, clicant a sobre, es poden expandir per veure-les completament.

I com seguim el Twitter de Fem Barri?
Si teniu compte de Twitter podeu fer clic al botó 'Segueix' o 'Follow' que normalment es troba per sota de la foto de perfil de l'usuari (o a la caixa que trobareu al menú lateral del bloc), amb aquesta acció incloureu l'usuari @FemBarristfeliu a la vostra xarxa i cada cop que piulem ho podreu llegir a la vostra línia de temps.

Comentaris