La Peña Bética al Carnaval 2014!

Com ja avançàvem l'altre dia, el Carnaval ja és a la porta de casa i una altra de les entintats amb més activitat dels nostres barris no hi podia faltar: la Peña Bética. Enguany es commemoren els 20 anys d'associació i tenen previstes un munt d'activitats especials i extraordinàries relacionades, a part de les que ja organitzen cada any.


Aquest passat diumenge va tenir lloc l'acte d'apertura d'aquest vigèsim aniversari a la Plaça de les roses de Can Calders i al llarg de 2014 tenen previstos festivals de cant i ball, concerts, competicions esportives, xarrades culturals i exposicions d'art com la que s'inaugura avui divendres 28 emmarcada dins dels actes del Dia d'Andalusia, entre molts altres actes.

Però, el gran acte que ens ofereixen des de fa anys per aquestes dates, són les "Chirigotas". Avui divendres 28 arran de les festes de Carnaval tenim cita a l'Auditori del Palau Falguera on es podrà gaudir de:
  • el 'Segon pregó de Carnaval de la Peña Bética', a càrrec de Ildefonso Redondo Vaquero
  • l'actuació estel·lar de la cantant de canço espanyola Carmen Carrasco i...
  • l'esperada presentació de "La chirigota de la Peña Bética".


Per a qui no ho sàpiga, les 'Chirigotas' és el nom que rep tant el tipus d'agrupació musical com les cançons que interpreten basades en la cobla. D'aquestes es valora sobretot el vestuari, perquè tenen un caràcter carnavalesc, la qualitat de les veus i, sobretot, la sàtira donat que el seu objectiu és el d'entretenir i fer riure al públic amb les seves lletres que parlen de l'actualitat, la política i/o la premsa del cor.


La 'Chirigora de la Peña Bética' és ja un clàssic modern del nostre Carnaval que fins i tot ha sortit a la televisió i podeu gaudir d'ell assistint a l'acte que tindrà lloc a les 21:30 h. Les entrades es poden comprar per anticipat a la mateixa Peña Bética.

Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris