Dinamiteixon: joves animadors a tota metxa!

Si seguiu regularment el blog de Fem Barri, ja estareu familiaritzats amb l'animació sociocultural i sabreu que aquests darrers anys hem tingut el plaer de compartir moltes estones amb les tres Cases d'Oficis que han desenvolupat un munt d'activitats per a infants (Jocs al carrer), joves (Concurs de Joves Talents I i II) i gent gran (Les titelles musicals), a banda d'activitats obertes a tota la ciutadania com ara les tres edicions de Flashmob contra la violència masclista.

Per què expliquem tot això? Perquè ens enorgulleix especialment presentar-vos un nou grup d'animació format per ex-integrants de les diferents Cases d'Oficis, joves que han decidit fer de la dinamització sociocultural el seu treball. Joves amb ganes, empenta, amb idees esbojarrades i una sorprenent capacitat de treball, una autèntica combinació explosiva: us presentem els Dinamiteixon.

I com que no hi ha ningú com ells per explicar-nos què fan, els hem citat a l'Oficina de Fem Barri perquè ens facin cinc cèntims sobre aquest nou grup d'animadors i animadores.Què és Dinamiteixon?
Dinamiteixon és un grup d'animadors socioculturals que sorgeix com a resposta a una necessitat de Sant Feliu: a pesar de què l'oferta d'activitats d'animació per a grups d'infants i gent gran a Sant Feliu està força coberta, el col·lectiu de joves queda més de costat. Dinamiteixon organitza activitats adreçades a aquest col·lectiu de joves a més de les activitats pensades per infants i gent gran.


Qui són els Dinamiteixon?
Tot i que no és un grup tancat i accepta col·laboracions de manera desinteressada o troc, el grup d'animació Dinamiteixon ha anat creixent amb el pas del temps i actualment el gruix principal el conformen la Miriam Dominguez, el Jordi da Silva, El Javi i la Laura García, la Xantal López i compta sempre amb la participació de la Isa Piédrola.


Com va sorgir la idea?
La idea va sorgir a partir de la primera Casa d'Oficis d'Animació sociocultural com a projecte de continuïtat i enfocat als espectacles ens vam juntar quatre persones. A mesura que ha passat el temps s'han incorporat animadores i animadors de les següents Cases d'Oficis, sempre buscant les característiques que complementin l'oferta de Dinamiteixon i que els components siguin potents en lavessant de l'espectacle, ja que l'animació d'espectacles és la característica més forta del projecte.


Quina és la vostra trajectòria?
De bon començament vam fer dues actuacions per a l'escola Salvador Espriu, una festa de pares de l'escola i el carnaval. Amb aquestes actuacions vam veure que era el que ens agradava fer i volíem continuar treballant d'això. Actualment seguim fent espectacles per a l'escola Salvador Espriu a més de col·laborar amb el Casal de Joves i l'Ajuntament de Sant Feliu.


Innovar a les vostres actuacions serà molt important. D'on surt el material que feu servir a les vostres actuacions?
Fem servir material propi i disfresses reciclades que alhora anem combinant i reutilitzant. La idea és fer servir material que es pugui fer servir per a altres projectes i si no arriba amb el que reutilitzem, el financem. Per aquesta raó sempre estem oberts a donacions de material, col·laboracions, propostes, suggeriments... i no estaria de més trobar un local assequible o un armari amb cadenat aquí a prop perquè el maleter del cotxe de la Isa no dóna per molt més.

Quins projectes de futur ens teniu preparats?
Doncs ara és el moment més actiu de Dinamiteixon: el pròxim dia 25 tenim la jornada 'Okupa la nit' en col·laboració amb el Casal de Joves amb el taller de còctels i el Micro Obert on farem de presentadors que, per cert, es faran aquí al costat, al Parc Esportiu de les Grases.


A més d'això, amb l'escola Salvador Espriu hem fet el Carnaval, tenim programada la setmana d'activitats esportives i el fi de curs, però no tenim exclusivitat i sí les portes obertes a ofertes d'altres escoles i col·legis sempre que no coincideixin amb els altres projectes.

Dins de Dinamiteixon comptem amb mini-grups com ara les Dinamites, una iniciativa per fer moure el nostre canal de Youtube amb gags i tutorials presentats pels nostres muppets. A banda d'això, tenim dos projectes més molt potents però són top secret i no en podem parlar perquè encara estan en tràmits d'aprovació.


On us podem trobar?
Com que encara no tenim seu local, podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic i seguir-nos per les nostres xarxes i canals digitals:

Tota la sort del món a aquest nou grup, del que estem segurs sentirem molt a parlar.

Amb les joves promeses, entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris