De l'atur al futur! Juani López: "Ahora me dedicaría profesionalmente a la cocina"

Aquest darrer any de Treball als Barris hem portat a terme diverses accions perquè els nostres veïns i veïnes tinguin més opcions de trobar feina. S'han realitzat formacions com les d'Auxiliar de Cuina, Cambrer de pisos o Curs d'anglès entre d'altres. Aquestes accions, emmarcades dins el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral, estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte "Treball als barris" i cofinançades pel Fons Social Europeu. Des de l’Oficina de Fem Barri hem volgut conèixer de primera mà com han viscut  aquesta experiència algunes de les més de 200 persones que han fet accions al dispositiu durant aquests primers sis mesos. Per això, els hem convidat a l'Oficina perquè ens expliquin, cara a cara, les seves impressions i les poguem compartir amb tots vosaltres. Avui a 'De l'atur al futur!': Juani López, auxiliar de cuina i sala.

La Juani López és veïna de La Salut de tota la vida, i una activa membre de l'Associació de veïns del barri. Tot just acaba de finalitzar el Curs d'auxiliar de cuina i sala, una exhaustiva formació de 320 hores que també ha contemplat pràctiques en empreses, inclosa dins el Dispositiu d'Inserció laboral de Treball als Barris. En el seu cas, ella va descobrir aquesta formació a principis d'any per dos vies: primer, consultant el web de l'Ajuntament i a posteriori ampliant informació directament a Fem Barri, oficina que visita regularment ja que també és usuària del Club de Feina.


La Juani comenta que gràcies a aquest curs està reorientant el seu futur cap al sector de l'hostaleria. Ens explica que li ha agradat molt poder fer aquesta formació, sobretot perquè ha après molts conceptes nous que actualment aplica a la seva vida quotidiana. De tota la formació, el que més valora és haver tingut la possibilitat d'haver treballat juntament amb cuiners professionals.

Ella es va apuntar amb la intenció de que li servís per al seu futur professional i té l'esperança de què, de mica en mica, ho aconseguirà: "No me quedaría repitiendo el curso de Auxiliar de cocina, intentaría ir a más". És per aquesta raó que més endavant li agradaria fer una formació més avançada de cuina.


Com recordareu, a les passades Festes del barri de la Salut va tenir lloc el VI Concurs de truites per a tots els veïns i veïnes. La Juani no va voler participar-hi, ja que és membre de la Junta de l'Associació de Veïns i no ho trobava just. Tot i així li va tocar ser jurat i va ser per a ella una experiència especialment gratificant, de la que va gaudir molt aplicant els seus nous coneixements i tenint més "ull crític" alhora de valorar les truites.

Valorant conjuntament el Projecte d'Intervenció Integral,  la Juani està molt satisfeta de la feina que s'ha fet als barris Can Calders i La Salut, i remarca sobretot els canvis urbanístics. A més, li sembla molt encertada la iniciativa de realitzar formacions per a la gent dels barris a l'atur.

No només està molt satisfeta amb el curs, sinó que a més creu que aquesta formació és idònia per a la gent a la que li agrada la cuina. És per això que animaria a totes aquelles persones que tenen com a afició cuinar a donar el pas i començar a formar-se. "Este curso me ha servido para ver realmente si me gustaba tanto como yo creía. La conclusión es que sí, ahora me dedicaría profesionalmente a la cocina".


En finalitzar l'entrevista ens ha recordat que la seva passió ja li ve de lluny. Com alguns recordareu, la Juani té un blog de cuina que fa anys compartia les seves imaginatives receptes en aquest mateix blog. Ens confessa que durant la formació ha quedat temporalment aturat, però que ara, més que mai, té ganes de seguir publicant receptes per a tots els seus seguidors. Us animen a què li feu un cop d'ull i seguiu de prop la carrera de la Juani!

Fomentant l'ocupació a través de la formació, entre tots i totes Fem Barri!

Comentaris