Ocupació i treball, entre els serveis ben valorats al barri segons una enquesta

L’Ajuntament ha publicat els resultats d’una enquesta d’imatge que evidencia una percepció positiva dels veïns dels barris de la gestió municipal en general i dels Serveis d’ocupació en particular, especialment en la zona d’intervenció de Fem Barri.

Aquesta és la conclusió que es deriva observant les respostes segons els districtes en que s’ha dividit el sondeig. Els veïns d'aquells districtes que corresponen als barris de Can Calders i La Salut (zones 4, 5 i 6), afectats pel projecte Fem Barri, heu posat millor nota que a la resta del municipi a temes com l’actuació de l’Ajuntament, l’Atenció ciutadana i sobretot l’Ocupació.

1.- Centre - Can Nadal
2.- Falguera - Can Bertrand
3.- Roses-Castellbell
4.- Can Calders
5.- Can Calders (Zona d'intervenció)
6.- La Salut - Les Grases
7.- Mas LluíL’efecte 'Treball als Barris'
En línies generals la percepció de la gestió municipal i dels serveis que l’Ajuntament ofereix ha obtingut notes per sobre de la mitjana en l’àmbit dels barris, però especialment en el districte 5. Aquesta zona la conformen els espais amb més densitat de població de Can Calders com Santa Creu o Plaça de les Roses, on està ubicada l’Oficina del Projecte d’Intervenció Integral, i coincideix en gran part amb l’àmbit d’intervenció directe de Fem Barri. La valoració de l’actuació de l’Ajuntament per districtes queda de la següent manera:


Tot i ser un dels àmbits menys valorats al municipi (ha obtingut la mitjana més baixa després dels Serveis a joves), els Serveis d’ocupació i treball assoleixen la nota més alta amb diferència al nucli del barri de Can Calders.


La Salut, per la seva banda, es queda en la mitjana de la resta de Sant Feliu. Com bé sabem a Can Calders i La Salut, precisament aquests són dos dels barris on els índex d’atur són més alts, i en els quals es desenvolupa des de 2008 el programa complementari Treball als Barris a l’Oficina de Fem Barri. Aquest presta serveis principalment a veïns de Can Calders i La Salut, però també a ciutadans de la resta del municipi.

Els seguidors dels nostres mitjans ja sabran que aquest programa ha permès articular molts serveis fins aquest 2014: des de cursos de formació ocupacional fins a la contractació mitjançant plans d’ocupació, passant per accions com el Club de Feina, o dispositius d’inserció per millorar l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes, accions que estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte "Treball als barris" i cofinançades pel Fons Social Europeu.

Atenció ciutadana i espai públic
Fruit de les entrevistes es percep que gran part dels veïns i veïnes de Can Calders està satisfeta amb l’estat de l’espai públic. Així, més del 80% al districte 5 considera que aquest està “” o “Molt bé”.


Cal apuntar no obstant això que el percentatge més baix en la percepció en aquest aspecte es dóna a La Salut – Les Grases, zona que inclou part de l’altre barri afectat pel Projecte d’Intervenció Integral.

Però si hi ha un índex del que a Fem Barri ens sentim especialmente orgullosos, després del d’ocupació i treball, és d’aquell que fa referencia al grau de satisfacció amb el Servei d’atenció ciutadana.


Amb una mitjana a la ciutat de 6,3 i de gairebé un punt més (7,2) al districte 5, aquesta xifra constata que cada cop més la ciutadania confia en els treballadors municipals i els mitjans en línia com una via segura i directa per atendre les seves necessitats, suggeriments i peticions.

Ens deixem al tinter d’altres temes destacats als barris com la Seguretat ciutadana, l’Enllumenat, la Contaminació o el Soroll (sent aquest amb diferència la gran asignatura pendent a Can Calders i La Salut, amb la pitjor nota de tot el municipi). Us animem a que consulteu aquestes i d’altres dades directament als resultats de l’enquesta, unes xifres que ofereixen un panorama interessant i en alguns casos sorprenent sobre diverses qüestions que ens afecten a tots, ja sigui als nostres barris com a la resta de Sant Feliu. 

Per últim, des de Fem Barri volem donar-vos les gràcies als veïns i veïnes de Can Calders i La Salut. Gràcies per valorar amb sinceritat els serveis d’aquesta organització, per evidenciar que tot i que encara hi ha molt marge per millorar, anem pel bon camí segurs de la confiança que dipositeu en nosaltres.

Entre tots i totes, Fem Barri!

Comentaris