I Setmana de la Co-Innovació del Baix Llobregat

Aquesta setmana, sota la consigna 'Engega el Baix Llobregat' té lloc la I Setmana de la Co-Innovació del Baix Llobregat, un esdeveniment que tindrindrà lloc a tres municipis de la comarca: Cornellà, viladecans i sant Feliu. Del dimecres 10 al dissabte 13 es duran a terme diverses activitats en aquest marc amb la finalitat de donar visibilitat a les accións d'innovació que s'estan duent a terme al territori, un espai on analitzar-les i poternciar-les per tal què repercuti en un desenvolupament econòmic i social i, així crear nous llocs de feina a la comarca.


Sant Feliu és una ciutat de llarga tradició innovadora que ha destacat per la tasca realitzada en aquesta matèria, rebent diferents reconeixements com ara la recent distinció Ciutat de la Ciència i la Innovacióper la Secretaria General de Ciència, Tecnologia i Innovació del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Des de l'Ajuntament s'ha apostat pel desenvolupament tecnològic i innovador i l'emprenedoria promovent projectes locals com ara l'administració electrònica o el govern obert, l'eficiència energètica, la creació d'un espai de co-working, la participació en el programa Yuzz per a joves emprenedors o la implantació de l'aplicació mòbil de seguretat ciutadana presentada a l'Smart City Expo el passat mes de novembre.

Però totes aquestes iniciatives quedarien minvades de no ser per l'activitat del teixit social del Municipi que, com sabeu, sobretot als nostres barris, és molt actiu i participatiu i un dels grans motors impulsors d'iniciatives innovadores. És per això què tant la societat civil, com les empreses i entitats locals tindran un gran protagonisme a la Setmana de la Co-Innovació com a agents de canvi cap a aquest model d'smart cities i smart citizens que s'està consolidant.

La dinàmica d'aquestes jornades es vertebraran en 4 eixos que responen als àmbits de l'educació, l'administració, l'urbanisme (Smart Cities) i el món empresarial (ocupació, emprenedoria) i es duran a terme a diversos emplaçaments dels tres municipis esmentats. Pel que respecta a Sant Feliu i a les que us convidem a apropar-vos, donat que prometen ser molt interessants i en aquest cas la proximitat és un alicient, són les següents (reordeu que la participació en els diferents actes de la Setmana és gratuïta, però cal inscripció prèvia):

Dimecres 10 de desembre, 18 h
Cloenda edició 2014 Yuzz Sant Feliu: "12 noves startups de base tecnològica des del Baix"
Lloc: Sala d'actes Torre del Roser.

Divendres 12 de desembre, de 9.30 a 18.30 h
Jornada sobre Co-Innovació i noves feines al Baix Llobregat
Lloc: Sala d'actes Centre Cívic Les Tovalloles.

Divendres 12 de desembre, 17 h
Inauguració Urban Lab Parc Nadal
Lloc: Parc Nadal.

Dissabte 13 de desembre, 17 h
"El Sant Feliu invisible explicat pels seus protagonistes". Itinerari que combina les noves tecnologies amb les fonts primàries i ens trasllada al Sant Feliu invisible als anys 60 i 70
Punt de trobada: Estació Trambaix Sant Feliu
Organització: Associació Arrels Locals.

Podeu consultar aquí el programa sencer de la Setmana.

Comentaris