El programa Treball als barris contractarà a 32 persones i realitzarà diversos Cursos Ocupacionals aquest 2015!

El programa Treball als barris, impulsat pel Departament de Treball mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), continuarà en marxa aquest 2015 a Sant Feliu. El programa rebrà 431 mil euros que permetran engegar noves accions entre les quals destaca la contractació de fins a 32 persones a l'atur en plans d'ocupació, així com la posada en marxa de cursos de formació de diferents especialitats que es centralitzaran a l'Oficina del Projecte d'Intervenció Integral Fem Barri, dels barris de Can Calders i la Salut. Aquestes accions estan subvencionades pel SOC i cofinançades pel Fons Social Europeu.


A nivell formatiu, al llarg de 2015 es faran tres cursos de formació ocupacional: dependent polivalent (200 h), cambrer/a de pisos (200 h) i cambrer/a de bar/cafeteria (200 h). Aquests cursos combinen la formació a l'aula amb pràctiques en empreses. També al llarg de l'any s'impartiran formacions per obtenir els carnets de manipulador d'aliments i de carretons elevadors, i la targeta professional de la construcció (TPC)


L'oferta formativa inclou també dos cursos d'anglès bàsic en l'àmbit de la logística (15 places) i en l'àmbit de l'atenció al client (15 places) i dos cursos de preparació per aconseguir la certificació ACTIC. A banda d'aquestes especialitats formatives, també es preveuen accions de suport com entrevistes d'orientació, monogràfics d'inserció o la realització del Club de Feina, entre altres. 


A més, també s'impulsarà un curs de neteja industrial i domiciliària adreçat preferentment a dones de Can Calders i La Salut amb dificultats d'inserció en el mercat laboral. En aquest 2015 també es farà una nova edició de la Casa d'Oficis d'animació sociocultural, esportiva i de turisme. Aquest programa de formació i treball té un any de durada i permetrà qualificar 10 joves d'entre 18 i 24 anys en l'àmbit de la planificació i realització d'activitats de lleure per a infants, joves i gent gran. 


Creació d'ocupació:
El programa Treball als barris també preveu la contractació directa de persones a l'atur per part de l'Ajuntament mitjançant plans d'ocupació. Concretament s'han aprovat tres plans que tenen per objectiu fer tasques d'interès i serveis a la comunitat en el marc del Projecte Fem Barri.
  • Així, el Pla d'ocupació de Promoció de l'autonomia personal preveu la contractació durant 6 mesos de 8 dones dels barris de Can Calders i La Salut per desenvolupar tasques d'atenció i cura de la llar per a persones grans o amb situacions de dependència, així com d'un/a treballador/a social per coordinar el grup. 
  • El Pla d'ocupació Millora de les infraestructures de telecomunicacions permetrà la contractació durant 6 mesos de 2 peons i un oficial de primera per dur a terme diferents treballs de millora relacionats amb el desplegament de les xarxes de telecomunicacions al municipi.
  • Per últim, a través del Pla d'ocupació Dinamització digital es contractaran 4 joves d'entre 16 i 29 anys durant 6 mesos, per dur a terme accions d'alfabetització digital adreçades a diversos col·lectius dels barris.

A partir del mes de gener es faran sessions informatives a l'Oficina de Fem Barri adreçades a les persones interessades en participar en els plans d'ocupació. Aquest és el vuitè any consecutiu que Sant Feliu rep la subvenció dins Treball als Barris, programa complementari del Projecte d'Intervenció Integral Fem Barri. 

Ubicació:
Oficina d'Intervenció Integral de Can Calders i La Salut
Adreça: riera de la Salut, 30 B, baixos.
Telèfon: 936 662 792
Correu electrònic: cancalders-lasalut@santfeliu.cat 

Horari d'atenció al públic:
Matins: de dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h. 
Tardes: de dilluns a dijous, de 17 a 19.30 h.

Més informació:
www.cancalders-lasalut.cat
www.santfeliu.cat/fembarri
www.facebook.com/cancalderslasalut
www.twitter.com/fembarristfeliu

Comentaris