Presentació de l'avantprojecte de reforma de la plaça de la Salut!

Avui dimecres 4 de febrer, el Centre Cívic Les Tovalloles acull a les 19 h. l'acte de presentació de l'avantprojecte de remodelació de la plaça de la Salut. 


Com ja recordareu -i si no us fem memòria- l'any passat van tenir lloc diverses accions entre els mesos de març i maig per tal de recollir els suggeriments i les observacions de vosaltres, veïnes i veïns de la plaça, que a fi de comptes sou els principals interessats. Amb totes les idees i aportacions del veïnat va aportar (una seixantena), es va elaborar una primera proposta del document que es va presentar el passat 17 de novembre en un acte que on va assistir unes 80 persones. Durant la presentació de l'avantprojecte es van recollir noves propostes de la ciutadania sobre el manteniment de les zones verdes o el porxo de la plaça. La proposta que es presenta avui, recull també les aportacions fetes durant aquesta sessió.

L'actuació a la plaça de la Salut preveu fer una remodelació integral de l'espai, que inclourà la supressió de barreres arquitectòniques i la millora dels accessos amb rampes des dels carrers de Sànson i Sagrament. La proposta preveu també crear més zones d'estada, tenint en compte que la plaça de la Salut és un espai molt concorregut al barri, on es troben persones de totes les edats. Precisament, un dels objectius és treure el màxim rendiment social a la plaça i que els seus usos siguin compatibles amb totes les edats. La remodelació vol respectar l'essència de la plaça, ja que es tracta d'un espai que té una important càrrega emocional per a moltes persones del barri, que durant els anys 70 van reivindicar la creació de la plaça davant l'amenaça de posar-hi una benzinera.

Arran de les peticions de l'associació de veïns i d'entitats del barri de la Salut, el ple de l'Ajuntament va aprovar al juliol de 2012 una moció en què es comprometia a desenvolupar aquest procés participatiu, a aprovar l'avantprojecte durant aquest mandat i a incloure el projecte integral de remodelació en el proper Pla d'Inversions.

Així doncs, veïnes i veïns dels barris, us esperem aquesta tarda al CC Les Tovalloles

Entre tots i totes Fem Barri!

Comentaris