Diversitat Lúdica busca micromecenes!

El Club d'Esplai Diversitat Lúdica llença una campanya de micromecenatge per aconseguir un finançament extra i així incorporar una nova formació a la seva programació.


L'entitat dels barris porta duent a terme des de 2006 el projecte ApS Intergeneracional (Aprenentatge i Servei), comptant amb el suport de la Fundació Esplai i Microsoft. Durant aquests anys, aproximàdament 150 joves voluntaris de secundària d'entre 15 i 19 anys han rebut una formació inicial, seguiment i tutorització periòdica per part dels dinamitzadors de l'entitat sense ànim de lucre ambla fi de que assoleixin les competències per desenvolupar i impartir les formacions per si sols i que estan dirigides principalment a persones adultes i gent gran. D'aquesta manera, el Club d'Esplai fomenta la participació del jovent de Sant Feliu en la seva comunitat, tot millorant les competències en materia digital dels col·lectius amb més dificultats per accedir a les Noves Tecnologies. És a dir, aquests joves formadors compromesos amb la societat ajuden a trencar les barreres de l'anomenada Escletja Digital.


Des del passat mes de març, un nou grup de 20 joves més, estan impartint les classes del Conecta Mòvil, una formació orientada a persones adultes i gent gran en l'ús de la tecnologia mòvil: smartphones (telèfons intel·ligents) i tauletes (tablets). Amb la finalitat de que aquesta formació pugui assolir els seus objectius i que aquestes persones puguin aprendre a fer servir les tauletes digitals, el Club d'Esplai Diversitat Lúdica ha encetat una campanya de crowdfunding o micromecenatge. L'objectiu de la campanya, que porta per lema 'Agafa la tauleta' és aconseguir el finançament necesari per comprar les tauletes que l'entitat farà servir a les formacions i que, d'aquesta manera, poder oferir aquestes formacions de forma gratuïta a la ciutadania.


Però, què és el micromecenatge? El mot fa referència als mecenes -com la familia Mèdici, entre moltes altres, que van patrocinar als artistes i cientifics del renaixement florentí, com ara Leonardo Da Vinci- però en petita escala, és a dir, persones que fan aportacions econòmiques a través d'Internet per donar suport a campanyes de recaptació que sovint tenen objectius humanitaris, artistics, científics, periodísitics i fins i formacions polítiques. Les campanyes ofereixen incentius molt diversos als mecenes i normalment van des del reconeixement públic de l'aportació per a les més petites, passant per gaudir del servei/producte (que d'altra manera no s'hauria pogut fer) o recompenses més eltistes per a les aportacions més grans (edicions limitades, regals, coneixer als autors...).


Si voleu participar en aquesta campanya i fer que el Club d'Esplai Diversitat Lúdica disposi d'aquest material i d'aquesta manera els joves voluntaris puguin dur a terme aquestes formacions, us convidem a que visiteu la seva campanya al portal Goteo.org.

Fomentant la participació i la formació, entre tots i totes Fem Barri!

Comentaris