Els animadors socioculturals de la Casa d'Oficis participen a la Fira!Un any més, les festes de primavera de Sant Feliu de Llobregat i  la 36a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, han comptat amb la participació dels animadors socioculturals que s'estan formant en el marc de la Casa d'Oficis de l'Oficina de Treball als Barris,  per a promoure l'ocupació entre els joves. 

Aquesta notícia pretén ésser una recopilació de les activitats en les quals els nois i noies han participat entre el divendres 8 de maig i el diumenge 10 de maig del 2015. A més, cal tenir en compte tota la feina prèvia que han desenvolupat per arribar a obtenir l'èxit que aquí plasmarem. 

Enguany, tota l'activitat s'ha focalitzat en tres àmbits: l'stand de DeBotigues a la Plaça de la Vila per a la promoció del comerç local, la col·laboració i dinamització de l'stand de la FETS (Federació d'Entitats Tradicionals a Sant Feliu) a la Plaça de l'Estació i finalment, el Firajoc per als més petits al Parc Nadal. Comencem amb el recull!

Firajoc


L'activitat on els animadors socioculturals van poder oferir als infants de 0 a 6 anys un espai lúdic adequat a les seves necessitats i distribuït en racons amb intencions educatives concretes i el material necessari per assolir-les. Va ser l'activitat amb més èxit i s'hi van acostar 196 infants amb les seves respectives famílies que van voler gaudir del parc, l'ombra i les activitats previstes per estimular les capacitats dels més petits i afavorir les relacions. 
L'espai de la FETS


Per primer cop, els animadors socioculturals de la Casa d'Oficis participen d'aquest espai preparant l'expositor de la FETS i mantenint col·laboracions amb el tècnic de cultura i els diferents responsables de les entitats per ajudar a dinamitzar les tradicions de la nostra ciutat. Els animadors van establir un recorregut per tal de poder veure totes les figures emblemàtiques que representen Sant Feliu. D'aquesta manera, els ciutadans podien passejar entre els gegants de la ciutat, la Garsa, els capgrossos, el Drac..., i d'altra banda, van disposar un espai on els nens i nenes podien pintar una careta del Guillem o la Violant i endur-se-la.

L'espai DeBotiguesSota el lema “El teu comerç està de moda”, els animadors socioculturals van dinamitzar aquest espai amb jocs i activitats per conèixer els comerços locals dels diferents barris mitjançant preguntes senzilles. A través de la captació de passejants de la fira i dinàmiques molt divertides, els nois i noies han aconseguit promoure el comerç de proximitat i difondre’l a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram on els participants havien de penjar una fotografia realitzada al Photocall de l’stand amb el seu dispositiu mòbil un cop acabat el joc i amb les etiquetes #comerçsantfeliu, #DeBotigues i #tuetscomerç. Per la seva participació, se’ls hi feia als ciutadans lliurament d’una motxilla cortesia del consorci i es van repartir més de dues-centes entre les més de 400 persones que van passar per l’stand.
 

Comentaris