ELS ANIMADORS/ES SOCIOCULTURALS A LES PRÀCTIQUES DE CASAL D'ESTIU

Els deu nois i noies de la casa d'oficis d'animadors i animadores socioculturals de Treball als Barris estan ara mateix engrescats amb les seves pràctiques als casals d'estiu en diverses entitats de Sant Feliu, on desenvolupen el que han après durant la formació de monitor de lleure prèvia. Quan acabin, hauran d'elaborar i entregar una memòria de tot el que estan fent durant aquest mes de juliol per obtenir el títol oficial de monitor/a de lleure infantil i juvenil.


Els animadors/es estan distribuïts per parelles a cadascuna de les entitats, en funció de les seves potencialitats, capacitats i habilitats a l'hora de desenvolupar l'activitat proposada per l'entitat. A continuació, us deixem un resum de les activitats de cadascuna de les parelles i les entitats on les desenvolupen:


Casal CEIP Nadal

Els animadors Arnau Rius i Emmel estan al casal que organitza el Club d'Esplai Diversitat Lúdica al col·legi Nadal. L'Arnau Rius amb els nens de primer de primària i l'Emmel amb els de segon, cadascun d'ells recolzats pels monitors i monitores estables de l'esplai. Aquest any, el centre d'interès és el conte de la “Filla de la Lluna” i fan activitats tan diverses com: tallers, excursions, jocs d’aigua, piscina, gimcanes…


Aquest campus organitzat per la Peña Recreativa “Los Pajaritos”, acull nens i nenes de quatre a deu anys que volen desenvolupar activitats basades en la pràctica esportiva, i volen divertir-se jugant a futbol. Desenvolupar els valors esportius i créixer amb bona salut física són alguns dels objectius d'aquest campus. Els animadors Anabel i Álex Peñalver organitzen les activitats esportives, supervisats per un coordinador.Campus estiu complex esportiu

Aquest campus organitzat pel Complex municipal de piscines té el seu centre d'interès en el món natural, més concretament en la biodiversitat, on la Maria i la Irene fan les seves pràctiques amb els nens més petits del campus, els nascuts els anys 2011-2012 i amb noms de grup de muntanyes com són: Montserrat o Everest. Les activitats que fan són físic-esportives, sobretot a l'aigua de les piscines, però també surten als parcs per descobrir tot un món natural.


Casal de l'Escola Pau Vila i l'Escola Falguera

Aquest casal d'estiu l'organitza el Club d'Esplai Sant Feliu, on les animadores Jéssica i Eva estan amb els més petits del casal, els nens de p3 i p5. La Jéssica al grup “Sol i lluna” i l'Eva al grup “Tremolons” dinamitzen activitats amb el centre d'interès del “Holidays hotel”, on vénen a visitar-los personatges de pel·lícules animades com Olaf, Elsa, els minions, Cruela de Vil, etc. Algunes activitats que desenvolupen són treballar la psicomotricitat, balls musicals, jocs amb aigua, seguretat vial i cinema.


Aquest casal s'organitza a l'Ateneu, on els animadors socioculturals Alan i Arnau Navarro fan les seves pràctiques amb temàtiques setmanals com Castellers, Gegants i capgrossos, Bèsties de foc i Cremats, Diables, dansa i música i la cultura de l'Ateneu. L'Arnau amb el grup de nens de p5 a 1er i l'Alan amb pràctiques de coordinador, fan activitats més tradicionals i culturals pels nens com: fer el seu propi capgròs, preparar un ball de bastons, tocar el timbal i fins i tot, la possibilitat de portar la Garsa o el Drac.

Els animadors/es socioculturals estan assumint diferents funcions en el transcurs de les seves pràctiques. Tot i que aquestes varien molt en funció del lloc en el que estan, els animadors/es són responsables de preparar les activitats del casal mitjançant reunions amb l'equip de monitors, realitzar i portar a terme les activitats programades, dinamitzar els grups d'infants i/o joves, acompanyar en el treball educatiu dels monitors vers els infants, acompanyar en les funcions de portar els infants en les excursions i activitats, vetllar per un bon funcionament de les activitats i garantir el treball en equip.

Aquesta experiència en un entorn real amb infants està essent una vivència inoblidable pels alumnes de la Casa d'oficis d'animadors/es socioculturals als què cal felicitar pel compromís, responsabilitat i actitud de servei dels quals estan fent gala a les pràctiques. També donar les gràcies a les entitats, per la seva implicació des del primer minut, a les que agraïm la oportunitat, com sempre, de treballar tots plegats.

Enhorabona, animadors/es!

Comentaris