Els Animadors/es Socioculturals a les pràctiques dels casals d'estiu!


Durant aquest mes de juliol, els i les Animadores Socioculturals de la Casa d'Oficis de #TreballalsBarris, han estat fent les pràctiques del Curs de Monitors de lleure a diferents entitats educatives, d'oci infantil i juvenil i menjadors d'estiu de la nostra ciutat.

L'experiència ha resultat molt enriquidora, perquè en moments en què es retroba tot el grup, durant l'activitat #JocsalCarrer que fan a les tardes per exemple, sempre parlen amb entusiasme de les anècdotes i experiències que estan vivint durant aquest mes. També estan superant reptes, no tot és fàcil. S'impliquen moltes hores i s'enfronten amb moments difícils, però reconeixen que l'experiència els fa més forts.

De mica en mica, ja es van perfilant els perfils dels animadors; hi ha que ja se'ls veu fusta de monitor i de vetllador, d'altres en el sector de la dinamització de joves, d'altres a l'animació en la seva essència... La Casa d'Oficis permet al i la jove trobar el seu camí gràcies als mòduls teòrics i la part pràctica i això es va notant quan ja fa més d'un semestre que van iniciar aquest camí plegats!

Voleu saber on han anat a fer les pràctiques?

L'Amanda i el Javi estan al Club d'Esplai Diversitat Lúdica. El casal s'ha fet a l'escola Nadal. Un bon grapat d'infants alegres i moguts han ensenyat als nostres animadors a perfilar les seves habilitats com a futurs monitors de lleure. De qui també han aprés moltíssim és de l'equip de monitors i monitores, uns bons exemples! Estan realment contents amb l'experiència!En Juanjo i l'Àlex han fet les pràctiques al casal esportiu de la Penya Recreativa al camp de futbol del barri Falguera. L'esport ha estat el protagonista del seu casal, juntament amb les rialles dels petits. La veritat és que s'han fet estimar, perquè quan es troben als petits pel carrer els reconeixen i estrenyen abraçades!La Patrícia i la Lorena han estat al casal d'estiu de Tres Quarts de Quinze (Som Colles), a l'Ateneu; un casal on l'ambientació gira entorn de la cultura popular santfeliuenca. Han conegut els gegants de Sant Feliu i de Catalunya. També les Bèsties; el Drac, la Garsa, la Mula i el Bicorn. També als Diables de Sant Feliu, intentant fer un correfoc una mica passat per aigua i per últim, han conegut la cultura castellera i els bastoners. S'han endinsat en profund!
La Ilham i el Xavi s'han "fibrat", ja que han estat fent el casal d'estiu al Complex Esportiu Municipal. Heu vist grans grups amb samarreta blava?, doncs eren ells! El seu casal s'ha ambientat en els Jocs Olímpics, i han estat viatjant pel món; Berlín, Río de Janeiro, Barcelona, Pequín, etc. Bona part de l'esport l'han fet a la piscina, ja que és un espai súper divertit pels petits!


La Noelia i la Paula han fet les pràctiques a l'Esplai Sant Feliu, a l'escola Falguera i l'escola Pau Vila. Quines vivències! Els coordinadors estan molt contents amb elles! S'ho han passat pipa amb l'ambientació de Kung-fu Panda; explorant els valors de la pel·lícula i gaudint de la imaginació dels infants, que en tenen molta! Han demostrat ser molt implicades i treballadores!
A part de les pràctiques dels casals, també han organitzat un casal d'estiu per als joves de Sant Feliu, que s'ha dut a terme al Casal de Joves. Juntament amb la col·laboració d'en Roberto i del Marc de @SantFeliuJove, han pogut desenvolupar el seu primer i propi projecte educatiu de casal cara a la nostra ciutat. Els joves han gaudit d'activitats d'aigua, de ball, d'esports i de circ! Malauradament, tot això ja s'acaba amb una mica de pena ja que els Animadors/es no volen que acabin els casals, però es mereixen un bon descans. El curs és molt intens, el pla de treball que van iniciar a un bon ritme fa uns quants mesos també i ara, han de recarregar les piles perquè al setembre comença l'últim trimestre carregat de nous mòduls formatius i noves activitats per tothom!

Mantingueu-vos informats perquè tornarem al setembre amb un munt de noves notícies i temes del vostre interès.

Ja ho dèiem al gener, aquests Animadors/es no s'esgoten!

#AnimantSantFeliu #TreballalsBarris

Comentaris