Experiències en primera persona de la mà dels Educadors/es Ambientals!


Els i les alumnes - treballadors/ores de la Casa d'Oficis 2017 "Sant Feliu més sostenible" de #TreballalsBarris finalitzen el seu procés de formació i treball amb l'Ajuntament-SantFeliudeLlobregat!
Per aquest motiu, han volgut compartir amb nosaltres les seves experiències individuals, aprenentatges i vivències en aquest trajecte d'un any de durada... Ja ho van fer a Facebook durant l'últim mes del seu pla de treball però si t'ho has perdut, aquí tens el recull complet!

ILEA
"Sóc la Ilea, tinc 20 anys i vaig fer el curs de monitor/a de lleure perquè m’agrada treballar amb nens i vaig pensar que era una bona manera d’introduir-me en aquest món. En acabar les pràctiques, se'm va obrir l'oportunitat de formar part de la Casa d’Oficis. Actualment, participo d'aquest projecte d'Educadors/es Ambientals.

Una de les activitats que hem realitzat en els últims mesos, va ser el “taller de robetes”, enfocat a la costura amb pedaços de teles reutilitzada. Vam aprendre des de com enfilar l’agulla, fins a fer costurers, moneders i boc'n rolls per al nostre esmorzar!
A la Casa d’Oficis he viscut moltes coses i el que més m’ha agradat han estat els tallers als casals d’estiu de #SantFeliu ,la sortida per conèixer el Llop Ibèric al Montseny i les colònies de fa pocs dies al Pirineu".


 DIEGO
"Sóc en Diego i formo part del grup que aquest any conforma la Casa d’Oficis d'Educadors/es Ambientals.
Abans d'això, estava buscant feina però no vaig tenir massa sort i per uns coneguts vaig saber de la Casa d'Oficis. Degut a que la natura és un tema que m'interessa, vaig apuntar-me amb moltes ganes.
Aquest curs m'ha proporcionat nous coneixements i experiències, però el moment que més m’ha marcat van ser les pràctiques com a monitor de lleure en unes colònies a la casa 'La Ruca' de Moià.
El fet d'estar uns dies fora de casa, convivint amb desconeguts i el més important, fent de monitor amb els diferents grups d'infants que van venir, em va fer sortir de la meva zona de confort i em van ajudar a millorar com a persona i a sentir-me millor amb mi mateix."

IKRAM
"Em dic Ikram i formo part de la Casa d'Oficis 2017. Vaig començar el batxillerat, però no vaig poder continuar i la meva cosina va parlar-me de la Casa d'Oficis i m'hi vaig apuntar.
Durant aquest any que aviat acabarà, hem fet moltes coses diferents com per exemple: activitats al carrer, a les escoles, als casals d'estiu de la ciutat, el curs de monitors/es de lleure... En concret, jo vaig fer pràctiques a un casal de #SantFeliu i l'experiència em va agradar molt i a més, diuen que se'm dóna bé treballar amb nens!
Als matins, fèiem acollida a primera hora i després activitats i tallers educatius entorn a un centre d'interès, també anàvem a la piscina, dinàvem tots plegats i un dia a la setmana excursions per la ciutat i activitats en família!
He après moltes coses en aquests mesos i serà una experiència que no podrem oblidar mai."


ROGER
"El meu nom és Roger, tinc 20 anys i formo part de la petita família de monitors/es de la Casa d’Oficis de Sant Feliu de Llobregat.
Tot i portar 'poc' temps tots plegats, ja ens ha donat temps a viure moltes experiències, però em centraré a escriure en una: les colònies! Van estar tres dies de colònies als Pirineus catalans concretament, a la vall d’Àneu, a l’alberg MónNatura Pirineus – La Pedrera.
Durant aquest tres dies, vam fer un seguit d’activitats per ampliar els nostres coneixements com a Educadors/es Ambientals. Des de com es fa la destil•lació d’essències amb plantes aromàtiques, la situació actual de l’Ós bru, la dissecció d’una egagròpila veient així l’alimentació de l’Òliba, fins a poder observar diferents animals en perill d’extinció i acabant per últim, amb una ruta per l'entorn de l’alberg.
Va estar una sortida molt productiva i ens va servir per fer més forts els vincles entre nosaltres i consolidar-los per totes les experiències que encara ens queden per viure!"MÍRIAM
"Em dic Míriam, tinc 20 anys i formo part de la Casa d'Oficis per ser una futura monitora mediambiental. Anteriorment, vaig fer un grau mig de pastisseria, però no trobava feina. Aquest projecte em va semblar una bona oportunitat per tenir més experiència en el món laboral i més coneixements. 
Algunes activitats que més m'han marcat han estat:
- La cuina solar: Primer fèiem una introducció a les energies renovables i com funcionava la cuina solar i a continuació, jugàvem per tal que els nens repassessin els coneixements ja assolits. El joc consistia en endevinar les respostes a les preguntes dels monitors/es. Mentrestant, la resta de l'equip cuinava amb energia solar per esmorzar tots junts/es. 
- Senyor Gespeta: El taller del senyor gespeta consisteix en agafar una mitja i posar-li llavors i terra. Li fèiem el nas,li posem els ulls, la boca i decoració en general com cadascú vulgui. Al cap d'unes setmanes de regar-lo, li creix gespa com a cabells.
La Casa d’Oficis m’ha aportat coses molt positives ja que m’ha donat una oportunitat per a poder realitzar-me com a persona i també he pogut desenvolupar més la meva creativitat."


DANI
"Sóc en Dani, alumne-treballador de la Casa d’Oficis “Sant Feliu Més Sostenible” 2017. Just abans de començar aquí vaig estar treballant en un Pla d’Ocupació com a dinamitzador digital i vaig saber d'aquesta oportunitat que em va semblar molt interessant.
Una de les coses que hem fet diverses vegades han estat tallers i activitats pels alumnes de l'Aula Sant Feliu.
Al principi, vam celebrar el carnestoltes amb els cursos que hi havia en marxa llavors. Va ser una activitat molt divertida on cada classe havia d’escollir i crear un "rei carnestoltes" el més reciclat possible i la resta havien de vestir semblant al rei per intentar guanyar com a comparsa un dels 3 premis: al carnestoltes més sostenible, al millor grup o al millor rei.
També vam fer "els Camins dels Residus" amb els PFI-PTT. Van aprendre molt sobre els residus que es generen a Sant Feliu i les quantitats, tant els alumnes de comerç, com soldadura i hoteleria van participar molt activament.
Ara que ja estic casi al final, m'adono de l’experiència tant complerta que és participar en aquest projecte amb formacions diverses, activitats a escoles i casals d’estiu, un munt de sortides didàctiques, tallers en diferents entorns de Sant Feliu i moltes coses més! "JHONATAN
"Bon dia, em dic Jhonatan i sóc membre del projecte de la Casa d’Oficis. Abans d'estar aquí vaig fer el curs de monitor de lleure. L’últim dia de pràctiques em van trucar per telèfon proposant-me treballar i formar-me en aquest curs com a monitor i educador mediambiental i vaig acceptar. 
Els meus companys i jo hem fet un munt de coses que m’han agradat molt, però jo us vull parlar de l’excursió al Montseny per descobrir el Llop Ibèric. 
Ens va acollir l'Ignasi de Signatus i ens va explicar una història real sobre un llop que van trobar i tenen protegit perquè com que era molt petit, no li seria fàcil reintegrar-se al medi un cop es desenvolupés. Vam fer una activitat per conèixer el medi on viuen els llops en llibertat i com identificar si un llop ha estat "rondant" la zona. Després, vam tenir la sort de veure un espècimen de 'canis lupus signatus', l’animal era femella i quan el vaig veure en vaig quedar sorprès, perquè pensava que els llops eren més grans! Va ser una experiència inoblidable!
Aprofito per deixar-vos una foto meva fent tallers ambientals a les escoles fa pocs dies".LAURA
"Bon dia, sóc la Laura i estic a la Casa d’Oficis de Sant Feliu de Llobregat. Abans d’estar aquí, estava fent el curs pont per la prova d'accés a grau superior i com tenia els matins lliures vaig decidir apuntar-me. El curs em cridava l‘atenció i com vaig fer un curs anteriorment d’Auxiliar d'Educació infantil, vaig veure una gran oportunitat per seguir formant-me. 
Durant la formació, vam tocar diferents temes i tots molt interessants, he après des de que estic aquí un munt de coses de vegetació i fauna que hi ha aquí al costat nostre i és molt important per a les nostres vides. Encara que no ho sembli, amb una petita acció cada dia ajudes al planeta! 
Durant la formació vam fer un mòdul d'Educació emocional i ho recomano a tothom. T’ensenyen a gestionar les teves emocions, a que t’afectin les coses d’una altra manera, a estar més calmat... És una experiència molt bonica i que val la pena viure.
Us deixo una imatge meva dinamitzant la Gimcana de la Mobilitat d'aquesta edició!"MOHA
"Sóc el Mohamed, tinc 20 anys i actualment estic a la Casa d'Oficis. Anteriorment, vaig treballar en un 'catering' i vaig formar-me com a cambrer de pisos.
Durant el curs, vaig fer les meves pràctiques de monitor de lleure a la casa de colònies "La Sala" a La Pobla de Lillet (Ripoll). Entre algunes activitats amb els infants, fèiem formació sobre la descoberta i coneixença de medi natural, sobretot del bosc i del riu, jocs per conèixer els elements emblemàtics de La Pobla, els jardins... Preparàvem el material de les activitats i les explicacions i les dinamitzàvem!
La Casa d’Oficis m'ha ajudat molt a ser més responsable i extravertit!"Seguim #TreballantalsBarris!


Comentaris